{$lblSkipToContent|ucfirst}

 

Nieuws sectie

Mac algemeen

 

Gadgets

 

YouTube TechChannels

 

macOS

 

iOS

 

Tips-Tricks-Tutorials

 

Tech News

 

Internet

 

Column-Blog

 

Backup & Security

 

[email protected]

 

 

 

----------------------

Infamous iOS 17.5 Bug Is Even Downloading Photos To Old, Often Sold, Devices

zaterdag 18 mei 2024 |Redmond Pie |Tech News

The infamous iOS 17.5 bug is even downloading photos to old, often sold, devices. Here are all the details on this. The post Infamous iOS 17.5 Bug Is Even Downloading Photos To Old, Often Sold, Devices first appeared on Redmond Pie.

Lees meer

The Best 13-inch iPad Air Cases of 2024

zaterdag 18 mei 2024 |MakeUseOf |iOS

The new 13-inch iPad Air, with its larger screen, may need protection to keep it pristine.

Lees meer

Apple begrudgingly allows EU customers to use rival app stores on iPhone

vrijdag 26 januari 2024 |The Next Web |Mac algemeen

Apple will allow EU-based users of its devices to download apps without going through its app store, as the tech giant reluctantly moves to comply with the bloc’s incoming Digital Markets Act (DMA).  Apple will also give iPhone and iPad users a rang…

Lees meer

Right to Repair

Mac Service & Support (op afstand en op locatie)

Macherman is gespecialiseerd in reparatie's, onderhoud en systeembeheer van Apple computers.

(Wij repareren dus GEEN iPad's of iPhone's, ga daarvoor a.u.b. naar: The Fixables.)

 

 

Logicboard reparaties MacBook Pro (Retina) 13" en 15" (2009 - 2015):          Maximaal € 399,-- incl. BTW

GPU Reparaties (Grafische chip) van alle MacBook Pro's en iMac's (vanaf 2010):     Maximaal € 299,-- incl. BTW

iMac 1 TB SSD upgrade (2009 - heden):                       Maximaal € 320,-- incl. BTW

MacBook Pro (geen Retina) 500 GB SSD upgrade (2009 - 2012):     Maximaal € 185,-- incl. BTW

(Alle SSD upgrades altijd inclusief volledige datamigratie! - voor meer details en modellen zie pagina 'Prijzen')

 

Wilt u uw Mac laten repareren en u heeft geen garantie meer?

Ga dan aub NIET naar een Apple Store of Apple Dealer!

 

Wilt u uw Mac laten repareren en u heeft geen garantie meer? Maak dan a.u.b. GEEN AFSPRAAK BIJ EEN APPLE STORE of een erkende APPLE SERVICEPROVIDER of APPLE DEALER. Deze mogen alleen werken volgens de richtlijnen van Apple waarbij b.v. reparaties op componenten niveau niet zijn toegestaan. Daarom wordt er meestal onmiddelijk gesproken over dat het moederbord stuk is en dat dat in zijn geheel moet worden vervangen terwijl er vaak alleen maar een paar onderdelen op dat moederboord kapot zijn.

Wij doen reparaties op componenten niveau en daardoor kost een reparatie minimaal de helft, vaak zelfs 1/3 en soms zelf 1/4 van de prijs die Apple rekent. Voor Apple laptops kan dat ook via onze Mail-in reparatie service zodat je niet zelf naar ons toe hoeft te komen en maakt het kwa afstand niet meer uit waar je woont.

 

Genius Bar caught ripping customer off ON CAMERA by CBC News:

 

 

 

Het moederbord is een van de duurste onderdelen van een Apple computer waarbij de prijs al gauw richting de € 800,-- of meer gaat. Daar komt dan natuurlijk nog het arbeidsloon bij voor het vervangen van het moederbord. Je zit dan al snel op een reparatie van minimaal € 1000,-- of meer. Dus dan is het advies van Apple dat je misschien maar beter een nieuw apparaat kunt kopen. Laat dit nu precies het eigenlijke doel van de 'Genius Bar' van Apple zijn. Overigens worden de kapotte moederborden allemaal keurig omgeruild voor een nieuwe maar de Apple shop of dealer moet EERST het kapotte exemplaar naar Apple sturen voordat er een vervangend exemplaar wordt opgestuurd. Zij laten die kapotte moederborden op hun beurt weer repareren door de fabriek in China (en daar gebeurt dat dus natuurlijk wel op componenten niveau) en zij verkopen die dan weer doodleuk voor diezelfde prijs van € 800,-- of meer.

 

De 'Genius Bar' zal je b.v. ook vertellen dat bij een iPhone met waterschade de gegevens van de iPhone niet gered kunnen worden terwijl dat ABSOLUUT NIET WAAR is. Jessa Jones uit Amerika heeft daar haar dagelijkse werk van gemaakt en werkt met een 'flat fee' van slechts $ 300,-- per recovery en alleen als het ook lukt om de gegevens terug te krijgen. (NB: Je kunt bij haar ook met een 'Nederlandse' iPhone terecht, zie iPadRehab) In bijna alle gevallen lukt dat ook, hoewel het soms wat langer kan duren. Omdat zij iets doet wat volgens Apple zelf niet mogelijk is, heeft Apple haar VERBANNEN van de Apple forums. Go figure...

 

 Jessa Jones CORRECTS Apple on data recovery and gets BANNED!:

 

 

 

Dit zijn slechts twee voorbeelden van manieren van werken bij Apple waaruit mag blijken dat je in het geval van een defect van je Apple computer of iPhone of iPad maar beter niet naar Apple zelf of een officiele Apple Dealer kunt gaan. Helaas zijn er nog veel meer van dit soort voorbeelden.Hieronder vind je een YouTube playlist rechts boven in de hoek van de video waar je kunt kiezen uit meerdere video's.

 

Louis Rossmann about Genius Bar:

 

 

 

Reparatie van Apple Computers

 

Heeft u een defecte Mac die gerepareerd moet worden of is er vloeistof over uw MacBook Pro gemorst of wilt u bv de batterij van uw MBPro, die gelijmd is, laten vervangen vul dan het Reparatie formulier in.

 

Let op! - Bij Vochtschade:

 

Als er een vloeistof over uw Apple laptop is gemorst dient liefst zo snel mogelijk de batterij in de laptop te worden losgekoppelt. De ergste schade onstaat meestal omdat er nog steeds stroom in de laptop aanwezig is (totdat de batterij is leeggelopen). Je kunt hiervoor te allen tijde (dus ook in het weekend) bij ons langskomen zodat wij de batterij voor u los koppelen.


Voorwaarde is wel dat je eerst het aanvraag formulier hebt ingevuld en dat je eerst even van te voren belt om te controleren of wij ook aanwezig zijn en op dat moment tijd hebben.

 

Reparatie op componenten niveau

 

De reparatie van een moederboard gebeurt zoveel mogelijk op componenten niveau. In plaats van het complete moederboard te vervangen, wat Apple standaard altijd doet (kosten nieuw moederboard minimaal € 600,-- å € 700,--) worden bij ons de defecte onderdelen op het moederboard gerepareed. De prijs van de meeste reparaties is bij ons dan ook vaak de helft tot soms één-derde van wat Apple of de bekende Apple dealers vragen.

De gemiddelde duur van een reparatie is ongeveer één week.

 

Mail-in reparatie service voor Apple laptops

 

Voor een kleine meerprijs t.o.v het normale reparatie proces (€ 35,-- extra incl btw) bieden wij een Mail-in reparatie service voor Apple laptops waarbij je van ons een voor-gefrankeerde verzenddoos ontvangt inclusief verzendlabels. Je hoeft dan alleen maar je Apple laptop in de doos te stoppen en goed dicht te plakken en bij het dichts bijzijnde post.nl punt af te geven. Je ontvangt dan z.s.m een prijsopgave voor de uit te voeren reparatie. Ga je daarmee akkoord dan wordt daarna de reparatie voor je uitgevoerd en ontvang je jouw laptop via een koerierdienst weer retour. Wil je hiervan gebruikmaken vink dan het vakje bij 'Mail-in' in het Reparatie formulier aan.

 

Of u heeft meer of minder ernstige software problemen met uw Mac? Of gewoon behoefte aan periodiek onderhoud van uw Macintosh(es) of advies nodig voor de aanschaf van nieuwe apparatuur dan wel een (software) upgrade van bestaande machines?


Of u wilt een ethernet netwerk aanleggen, uitbreiden of upgraden. Of u krijgt uw Modem-Router of Airport Extreme of Express niet goed geconfigureerd voor uw Internet Provider. Of u weet niet hoe u de video opnames van uw video camera kunt importeren in iMovie? Of u heeft een “gecrashte” harddisk die niet meer op het bureaublad verschijnt?

Dan bent u op het juiste adres!

Wij lossen zo goed als alle Mac software en hardware problemen voor u op. Veelal in veel minder tijd dan u er zelf voor nodig zou hebben.

 

Datarecovery

 

Een van onze specialiteiten is Data Recovery. Heeft u een (externe) Harddisk die niet meer normaal benaderbaar is, maar nog wel draait dan kunnen wij in veel gevallen, en tegen een schappelijk bedrag, uw gegevens (b.v. Foto's) toch nog terughalen. Hierbij werken wij in principe op basis van "No cure, no pay" dus lukt het uiteindelijk toch niet om de gegevens terug te halen dan hoef je niets te betalen!

 

  Online back-up

 

Wij leveren ook een online back-up systeem tegen een zeer aantrekkelijke prijs: vanaf € 5,95 per maand (incl. BTW) krijg je opslag (op ZFS RAIDZ2 systemen, met 448-bits encryptie) op onze eigen servers. De back-ups worden gemaakt met het programma CrashPlan PROe.

Geïnteresseerd? - ga naar: www.mac-up.nl

 

Afhankelijk van de hoeveelheid werk die een bepaalde klus met zich meebrengt is een reistijd van ca. een uur (enkele reis) geen bezwaar (gerekend vanaf Wijk bij Duurstede waar wij gevestigd zijn). Voor onze complete adres gegevens zie de pagina “Contact” of helemaal onderaan op elke webpagina.

En “last but not least”: MacHerman verleent service en support zowel aan de zakelijke alsook aan de particuliere Mac gebruikers.

 

•    voor particuliere Mac gebruikers vanaf € 45,00 per uur (excl. BTW incl. voorrijkosten).

•    voor zakelijke Mac gebruikers      vanaf € 55,00 per uur (excl. BTW incl. voorrijkosten).

 

(Voor de exacte tarieven: zie pagina “Kosten”)
 

Nog twijfels of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan even telefonisch of per e-mail contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

MacHerman

Herman E. Coster 

Internet - WiFi • e-mail • Software • Hardware • Reparatie • (Geheugen - SSD) Upgrades • Advies • Netwerken • Routers • Beheer op afstand (Teamviewer) • Onderhoud (Online Backup's) • Data Recovery • OSX Server • Synology NAS • Bootcamp - Parallels - VMWare

• 20 jaar ervaring •