{$lblSkipToContent|ucfirst}

Op deze apparaten kun je Apple TV+ bekijken

donderdag 14 november 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Apple TV+ is inmiddels uit in Nederland, maar hoe kun je films en series van de streamingdienst op al je apparaten bekijken? Wij leggen het uit.

Lees meer

Zo activeer je gratis Apple TV+

woensdag 13 november 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Apple TV+ is inmiddels beschikbaar in Nederland. En met een prijs van 4,99 euro per maand is Apple TV+ een van de goedkoopste streamingdiensten die er is. Ter vergelijking: het goedkoopste abonnement van Netflix kost al 8 euro en dan kun je films en…

Lees meer

Handige tips voor toetsenbord iPadOS

dinsdag 12 november 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Het virtuele toetsenbord is in de voorbije jaren langzaam aan volwassen geworden. Veel beter dan op de iPad zul je ze niet vinden. En met de komst van iPadOS zijn er nog wat aardige handigheidjes bijgekomen.

Lees meer

Zo houd je je Apple ID veilig

woensdag 6 november 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Aan je Apple ID zijn veel persoonlijke gegevens gekoppeld. Je wilt er dus zeker van zijn dat deze informatie altijd veilig is. Hoe houd je je Apple ID veilig? In dit artikel geven we vier tips.

Lees meer

Zo los je de bekendste problemen in MacOS Catalina op

maandag 4 november 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

De update naar MacOS Catalina zorgt voor nogal wat problemen. Apple bracht recent een update uit die verschillende kleine bugs oplost, maar desondanks verloopt nog niet alles soepel in het besturingssysteem. We helpen je MacOS Catalina problemen op …

Lees meer

Pixel 4 versus iPhone 11

zaterdag 2 november 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Apple en Google hebben inmiddels een nieuwe versie van hun vlaggenschip aangekondigd, namelijk de iPhone 11 en Pixel 4. Welke telefoon komt als beste uit de bus als we puur naar de specificaties kijken?

Lees meer

AirPods Pro review: Eindelijk ruisonderdrukking

vrijdag 1 november 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

De nieuwe AirPods Pro bieden een langverwachte functie: ruisonderdrukking. Stop ze in je oren, en je wordt ineens afgezonderd van je omgeving. Maar hoe goed werkt die ruisonderdrukking bijvoorbeeld in een vliegtuig? We namen de proef op de som en de…

Lees meer

Foto’s bewerken in iOS 13 en iPadOS

zaterdag 26 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Een van de highlights in het nieuwe iOS 13 (en iPadOS) is de van een flinke update voorziene app Foto’s. Vooral de bewerkingsmodus springt eruit.

Lees meer

Zo werkt de Deep Fusion-camera van de iPhone 11 (Pro)

vrijdag 25 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Deep Fusion is een nieuwe techniek voor de iPhone 11 en 11 Pro om nog mooiere foto's te maken. Wat kun je ervan verwachten?

Lees meer

iOS 13 (en iPadOS) en beveiliging

donderdag 24 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

De beveiliging en bescherming van privacy zijn met de komst van iOS 13 en iPadOS weer een beetje verbeterd. Dit heeft Apple op het gebied van veiligheid verbeterd.

Lees meer

iOS 13 Toetsenbordinstellingen en Quick Path

dinsdag 22 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

iOS 13 en iPadOS komen met het nieuwe Quick Path toetsenbord, waarmee je al vegend woorden vormt. Tegelijkertijd geldt dat er sowieso allerlei interessante settings te vinden zijn voor het virtuele toetsenbord van je iPad of iPhone. Kortom: daar dui…

Lees meer

Mailen met iOS 13 en iPadOS

maandag 21 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

De mailapp is door Apple voor iOS 13 en iPadOS flink aangepakt. Het is nu een volwaardige hulpmiddel voor e-mailen. En - eindelijk - kun je nu ook hele mailmappen in één klap legen!

Lees meer

Office 365 op de Mac: zo werkt dat

maandag 21 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Office 365 is toch van Microsoft? Werkt dat wel op een Mac? Absoluut. Sterker, Office voor de Mac bestond al voordat het Windows-besturingssysteem er was! Over de overeenkomsten en verschillen tussen Office 365 op de Mac en Windows.

Lees meer

iPhone SE 2: geruchten en nieuws

zondag 20 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

We hebben pas net de iPhone 11 kunnen bespreken, maar de geruchten over een ander Apple-toestel worden steeds hardnekkiger. De afgelopen tijd komen er steeds meer geruchten naar buiten over de iPhone SE 2. Zijn voorganger, De iPhone SE, was een budg…

Lees meer

AltStore: alternatieve appwinkel voor je iPhone, zonder jailbreak

zaterdag 19 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Er is een alternatief beschikbaar waar je je iPhone niet voor hoeft te jailbreaken, de zogenaamde AltStore. Zo heb je op een veilige manier toch een andere applicatiewinkel. Wat is dit voor winkel en hoe kom je eraan?

Lees meer

Aan de slag met Safari in iOS 13 en iPadOS

vrijdag 18 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Safari wekt in iOS 13 en iPadOS net wat anders dan voorheen. Je moet soms even zoeken naar functies. Maar als je het eenmaal weet, went het snel.

Lees meer

iOS 13 en iPadOS: Zo kun je foto's, documenten en bestanden delen

donderdag 17 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

iOS 13 (en ook iPadOS natuurlijk) kent tal van vernieuwingen, sommige groot andere klein. Je zult her en der onderdelen tegenkomen die weliswaar vertrouwd ogen, maar toch net iets anders werken. Zoals bijvoorbeeld de deelfunctie.

Lees meer

iOS 13: eindelijk écht downloaden met Safari

woensdag 16 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Met de komst van iOS 13 (en iPadOS) is het eindelijk mogelijk om fatsoenlijk te downloaden met de ingebakken browser Safari. Wel is het handig om even goed te checken waar je de downloads wilt bewaren.

Lees meer

Zo maak je uitzonderingen voor de Niet Storen-modus op je iPhone

zaterdag 12 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Of je nu een film aan het kijken bent of in een vergadering zit: soms wil je gewoon even niet gestoord worden. Gelukkig is er een Niet Storen-modus op je telefoon, waardoor oproepen en meldingen worden stilgehouden. Wil je toch bepaalde binnenkomend…

Lees meer

iPad (2019) – weinig vernieuwing, wel goed(koop)

woensdag 9 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

Met 389 euro is de iPad (2019) de goedkoopste iPad die je kan kopen. Doe je daar goed aan of ben je beter af met een duurdere tablet? We zoeken het uit in deze iPad 2019 review.

Lees meer

iOS 13: Zo werkt night mode

dinsdag 8 oktober 2019 in Macworld NL (Mac algemeen)

iOS 13 (.1.x) beschikt over allerlei vernieuwingen. Een ervan is de night mode ofwel in goed Nederlands donkere modus. Daar gaat meer schuil achter dan je op het eerste gezicht denkt, met name qua instellingen.

Lees meer

Internet - WiFi • e-mail • Software • Hardware • Reparatie • (Geheugen - SSD) Upgrades • Advies • Netwerken • Routers • Beheer op afstand (Teamviewer) • Onderhoud (Online Backup's) • Data Recovery • OSX Server • Synology NAS • Bootcamp - Parallels - VMWare

• 20 jaar ervaring •